Питання по DC клієнту

Часті питання і відповіді.

  • Де завантажити останню версію налаштованого DC клієнта ?

В темі Як підключитись до DC хабу ?

  • Як зробити "Магніт" ?

Для того, щоб зробити "магніт" (magnet-посилання), досить відкрити файл-лист, в списку, що відкрився, правою кнопкою миші клацнути на потрібному файлі і в його контекстному меню "Copy (Копіювати)" вибрати пункт "Copy magnet link to clipboard (Скопіювати посилання в буфер)".

8pHAgNxXOFGZPfCP6rge

Після цього, посилання з буфера можна відправити у вікно чату, де кожному, хто натисне на нього, буде запропоновано завантажити цей файл / почати пошук / або нічого не робити.

  • Чому скидається розшарене? Я раніше розшарював, а тепер галочок немає на місці.

Програма періодично записує на диск файл налаштувань. Якщо програму перервали під час запису (наприклад, різким зависанням/вимиканням комп'ютера, або просто вибрали "завершити завдання"), то частина налаштувань може загубитися, в тому числі і список розшареного. Відновіть галочки, у більшості випадків повторне хешування проводитись не буде.

  • Чому клієнт став англійською мовою?

Те ж саме, що в питанні "Чому скидається розшарене?", однак вам "пощастило" більше - злетіли всі налаштування. В обох випадках легше перевстановити клієнт заново.

  • Як зробити режим "Мене немає" ?

Для перемикання в режим "Away", можна просто натиснути на іконку з користувачем на панелі управління. При цьому, буде вибрано повідомлення за замовчуванням. Другий варіант - написати в загальному чаті команду /away . Якщо на місці тексту порожньо, буде вибрано повідомлення за замовчуванням. Щоб відключити цей режим, ще раз натисніть іконку або введіть команду /away.

  • Як налаштувати обмеження швидкостей ?

У нашій збірці клієнта обмеження вже налаштовані оптимальним способом - 10 МБайт/с на скачування та 2 МБайт/с на віддачу. Якщо ви хочете їх змінити, виберіть пункт "Settings... (Налаштування...)" в меню "Файл" і у вікні, виберіть у списку пункт "Limits (Обмеження швидкості)". Далі, у розділі налаштувань "Limit transfer speeds (Обмеження швидкостей)" відмітьте однойменну опцію і в полях введення для завантаження і віддачі встановіть бажані швидкості. Врахуйте, швидкість закачки не може бути більш ніж в 7 разів швидшою швидкості віддачі.

61m3hDVKuFrRKnN4pAUM

  • Як скасувати "Закачування" ?

Відкрийте чергу закачувань (Ctrl+D) і видаліть там те, що передумали скачувати.

  • Як повернути вікно вибору дії для "Магніту" ?

Якщо ви поставили галочку на "Завжди виконувати цю дію", у вікні, що з'являється при натисканні на magnet-посилання, а тепер хочете повернути це вікно, вам потрібно відредагувати файл налаштувань вручну. Закрийте клієнт, знайдіть в папці файл Settings DCPlusPlus.xml та відкрийте його блокнотом.

Знайдіть рядок "0" і замініть нуль на одиницю, закрийте файл, зберігши його. Перезапустіть клієнт.

  • Як налаштувати фільтр за IP-адресою ?

Для налаштування IP-фільтра, виберіть пункт "Settings... (Налаштування...)" в меню "Файл" і у вікні, виберіть у списку пункт "IP Filter (Фільтр по IP)". У відкритих налаштуваннях встановіть всі опції і пропишіть діапазони дозволених IP-адрес. На знімку екрана показано приклад для мережі Lanet.

3XYMieFD6sxUFKDy09sS

  • Як налаштувати пасивний режим підключення ?

Пасивний режим є найгіршим варіантом з'єднання і ми настійно не рекомендуємо використовувати. Якщо ж в інших режимах з'єднатися не виходить, для його установки зайдіть в меню "Settings... (Налаштування...) меню File (Файл)" і у вікні, виберіть зі списку пункт "Connection settings (Налаштування з'єднання)". У відкритих налаштуваннях у групі "Incoming connection settings (Налаштування вхідних з'єднань)" виберіть опцію "Firewall (Брандмауер)".

  • Що означають символи в Таg і рядку статусу закачування ?

Символи Z T C та ін., які стоять у смузі завантаженні в графі Статус:

T - коли йде передача з використанням TTH (перевірка TTH включена)

Z - використовується стиснення (метод GZIP)

s - безпечна передача

R - скачування з використанням відкату (в налаштуваннях "Для експертів" відповідний пункт)

P - partial, тобто коли з тебе качають файл який ти качаєш з іншого (в попередніх версіях це називалося "розшарювання викачуваних файлів")

З - передача була розпочата, просячи тільки шматок даних, а не цілого файлу

Tag

Формула Tagа:

V - версія програми (після назви клієнта, де pl++ відповідає PeLink)

M - режим підключення, А - активний, Р - пасивний

H - кількість хабів, до яких підключений користувач

x - кількість хабів, на яких не зареєстрований користувач

y - кількість хабів, на яких зареєстрований користувач

z - кількість хабів, на яких користувач оператор

S - кількість слотів для скачування

L - обмеження швидкості віддачі у кб/с

Чи була стаття корисною?