Чи часто ви оновлюєте зони DNS ? Чому можуть не працювати деякі сайти ?

Сайт перенесли на виділений сервер - тепер я не можу на нього зайти. Кажуть що це проблема провайдера. Чи це Так?

В оновленні DNS-зон бере участь безліч серверів DNS та сервер провайдера є лише одним з багатьох. І безпосередньо впливати на процес оновлення зовнішньої зони ми не можемо в принципі.

У загальному випадку, якщо (застаріла) адреса сайту вже потрапила в кеш DNS-сервера, цей DNS-сервер буде використовувати стару адресу, поки її не буде вилучено з кешу або не закінчиться час життя цього запису в кеші. Це зроблено для того, щоб DNS-сервери не перевантажували один одного занадто частими запитами.

Іншими словами, затримка при оновленні DNS зон - це, на жаль, нормальне явище і не є проблемою. В залежності від налаштувань всіх учасників ланцюжку оновлення серверів, ця процедура може тривати від години до доби.

Якщо DNS зона не буде оновлюватися більше доби, можна звернутися до нас, ми допоможемо розібратися з цією проблемою, якщо це буде залежати якось від нас, адже всяке буває.

Перехід на використання якогось іншого DNS-сервера (наприклад сервера Google) як рекомендують в коментарі даного питання, само по собі нічим не відрізняється. Хоча може спрацювати один раз. Справа в тому, що якщо в кеші використовується DNS-сервер, ще немає запису про запитуваний домен, він буде змушений створити його, опитавши сервер власника зони. І отримавши таким чином вже новуий запис. Але якщо адреса домену протягом життя запису в кеші зміниться знову, ситуація буде аналогічна поточній.

Від себе рекомендуємо використовувати зовнішні DNS сервера тільки в цілях перевірки.

Перше - це зовнішнє рішення, і ми його не контролюємо.

Друге - затримка відповіді від зовнішнього сервера набагато більша, ніж від внутрішнього DNS сервера провайдера, і це може безпосередньо впливати на якість веб серфінгу.

Третя - зовнішній DNS сервер не є довіреним в нашій локальній зоні, і при закритому розрахунковому періоді не будуть працювати локальні ресурси (особистий кабінет, сайт компанії, співтовариство підтримки).

В якості альтернативи, можна тимчасово додати собі нову адресу відповідності доменного імені і IP в файл hosts.

Так само для загального розвитку прикріплюємо корисну картинку протоколу взаємодії

FMN6sUfib523fHeyFSNP

Чи була стаття корисною?