Wi-Fi роутер SMC SMCWBR14S-N5. Що за звір?

Як помітили багато наших користувачів, ми замінили нашу бюджетну модель роутера dlink DIR-300/NRU на дану модель. Чому так ? Адже dlink бренд!? А тут якийсь незрозумілий девайс...

Трохи історії.

Dlink DIR-300/NRU досить усталена на ринку модель бюджетного домашнього роутера, виробництво лінійки dir-300 йде ще з 2008 року.

З того часу виробники постійно модернізували і здешевлювали робочий процес, міняли апаратні ревізії, міняли прошивки.

А починаючи з ревізії B7, повністю змінили дизайн пристрою, на нашу думку, він став менш привабливим. У нього тепер немає зовнішньої антени, легкий і тонкий пластик. Виглядає, загалом, якось  дешево. Але кожну нову ревізію, крім дизайну і якості збірки,ми ще ретельно тестуємо за технічними характеристиками, і 7 ревізія делінка додала нам сумнівів у доцільності надання даного продукту нашим клієнтам. Були помічені проблеми з коректною трансляцією мультикаст трафіку, незначно погіршились характеристики wi-fi.

Конструктив.

Wi-Fi Роутер SMC SMCWBR14S-N5 є відкритою розробкою компанії Edge-core для бюджетного сегмента ринку, під своїм загадковим брендом SMC.

Нагадаю, що компанія Edge-core добре себе зарекомендувала в промисловому секторі, інтелектуальне обладнання даного виробника ми завжди використовуємо для побудови активної частини своєї мережі, можна сказати, найкращі за співвідношенням ціна-якість. Ми також працюємо безпосередньо з розробниками, для виявлення і виправлення проблем в прошивках, а також можливості реалізації нового функціоналу.

Повернемось до роутеру.

Все почалося близько року тому, коли нам запропонували дану модель для надання в бюджетному сегменті.

Ми провели первинне тестування, і на диво не виявили ніяких проблем, але тим не менш від dlink відмовлятися не хотіли.

Але тепер, у світлі подій нової невдалої ревізії, ми все-таки зважилися спробувати надавати роутер SMC.

Тестування.

Тестовий стенд. До роутера підключено:

  • стаціонарний комп'ютер, на якому запущено IPTV і йде базова робота з інтернетом, web серфінг і т. д.
  • приставка Dune 101W, підключена до роутера по wifi, йде перегляд каналів на телевізорі.
  • перший ноутбук, також по wi-fi і також запущений IPTV плеєр, і йде показ каналів.
  • другий ноутбук, підключений по wi-fi, ноутбук просто працює в інтернеті, iptv не дивиться.

Разом 3 з 4 пристроїв навантажують wifi канал роутера, і при цьому все продовжує працювати нормально.

В такому режимі все це працювало без перерви майже цілу добу. Можна сміливо констатувати, що зі своїм базовим навантаженням роутер SMC справляється без будь-яких проблем.

Якщо ноутбук віднести від роутера десь на 5-6 метрів, то iptv може трохи розсипати картинку, але це стандартна ситуація для бюджетного рішення, точно така ж особливість є і на dir300NRU. Чисто суб'єктивно, SMC веде себе навіть краще на більш далекій відстані. Можливо, впливає наявність хорошої зовнішньої антени потужністю 5dbi.

  • Сам wi-fi модуль на хорошому середньому рівні, швидкість 4-4.5 мегабайта в секунду при середный дальності. Це враховуючи, що на приймаючій стороні (тобто ноутбук або wi-fi usb адаптер N стандарту. Сам роутер, як нам відомо, напів - N.
  • Швидкість роботи по кабелю wanlan максимум 8.5-9.5 мегабайт в секунду, даний параметр майже повністю повторює швидкість роботи dir300nru.
  • IPTV працює з коробки, стабільно як за допомогою кабелю, так і по wi-fi.

Всі інші характеристики роутера (стабільність, функціонал) дуже схожі з dlink dir300, а в деяких моментах навіть краще.

В цілому, досліджувана модель протягом тижня показала хорошу стабільність роботи, збоїв і зависань не було, нормальний температурний режим.

Думаю, хвалити його немає сенсу, час покаже. Але можна сміливо сказати, що це досить гідна бюджетна модель, яка ні трохи не поступається іншим. Будемо пробувати.

Ностанок.

Про гарантійні зобов'язання переживати не варто, проблем з цим не буде, якщо пристрій вийде з ладу, ми відразу його поміняємо на новий.

Джерело.

Чи була стаття корисною?