Що таке САМ модуль?

САМ модуль для прийому цифрового ТБ.

Трохи ностальгії.

Зовсім недавно ми вставляли відеокасету стандарту VHS у свій відеомагнітофон і насолоджувалися бойовиками. Зараз це рівносильно перегляду ролика на YouTube з якістю 240p. Чесно сказати - це жахливо. Що б передати відчуття для більш молодого покоління, це все одно, що після роботи з retina дисплеєм четвертого айпада, перевести погляд на китайський аналог, з таким же за розміром екраном, але з роздільною здатністю 800 на 480 пікселів :)

Але зміна стандартів і поколінь стосується всього, не виняток і наше улюблене телебачення, яке ми так звикли дивитися, проживаючи в ньому частину життя, співпереживаючи персонажам з цих диво-скриньок.

"Цифрове Телебачення" (Digital Television, DTV) - технологія передачі телевізійного зображення і звуку за допомогою кодування відеосигналу і звукового сигналу з використанням цифрових каналів зв'язку. Зараз це словосполучення не викликає ніяких емоцій, ми вже звикли отримувати відео контент в нормальній якості. Цьому сприяють технології, які вже міцно увійшли в маси і постійно удосконалюються.

Явні переваги цифрового ТБ на сьогоднішній день представляють собою:

  • Підвищення завадостійкості трактів передачі і запису телевізійних сигналів.
  • Зменшення потужності передавачів.
  • Істотне збільшення числа ТБ-програм, що передаються в тому ж частотному діапазоні.
  • Підвищення якості зображення і звуку в ТВ-приймачах.
  • Створення ТВ-систем з новими стандартами розкладання зображення (телебачення високої чіткості).
  • Створення інтерактивних ТВ-систем, при користуванні якими глядач отримує можливість впливати на передану програму (наприклад, відео за запитом).
  • Архів ТБ-передач і запис ТВ-передач.
  • Передача в ТВ-сигнал різної додаткової інформації.
  • Вибір мови субтитрів.
  • Розширення функціональних можливостей в міру потреб.

Після всього вищеописаного можна задати собі питання «А як це все контролювати? Як персоналізувати послугу? Як захистити свій контент при доставці його споживачеві? Адже в аналоговому ТБ про це можна було тільки мріяти...»

Ось тут на допомогу приходять системи умовного доступу, які за своєю суттю є програмно-апаратним механізмом для доступу до цифрового контенту. Дані системи дозволяють надавати персональні підписки, що передбачає отримання абонентом доступу до однієї або декількох послуг на визначений період часу.

Також системи умовного доступу дозволяють захистити наданий контент на шляху до споживача.

Основні ключові можливості: персоналізація, гнучке управління, захист.

Повернемося до теми

Так що ж таке САМ модуль?

САМ (Conditional Access Module) - це модуль умовного доступу в системі прийому цифрового ТБ. Він працює в комплекті з телевізійними абонентськими приставками або інтегрованими в телевізори цифровими тюнерами.

Виходить, що даний пристрій як раз і є частиною системи умовного доступу, яка дозволяє споживачеві користуватися послугою цифрового телебачення.

На даний момент часу практично будь-телевізор, який продається в магазині, підтримує цифрове телебачення в цифровому форматі, тобто в телевізорі вже вбудований цифровий тюнер, і все що потрібно для користування послугою - це наявність CAM-модуля. Та картки авторизації відповідно.

Ми, як провайдер зв'язку, також надаємо своїм клієнтам послугу телебачення в цифровому форматі. При наявності телевізора з підтримкою цифрового стандарту DVB-С, ви можете сміливо починати користуватися послугою.

Для цього знадобиться:

  • САМ модуль - Conax SMIT CAM (Conax - саме цю систему умовного доступу ми використовуємо для віщання цифрового ТБ)
  • Картка авторизації - Conax (саме картка є ключем, який відкриває доступ до послуги і робить її персональної)

Невеличкі характеристики модуля

  • Підтримуваний телевізійний стандарт - DVB-C
  • Слот розширення для установки в телевізор - PCMCIA
  • Підтримка декодування телеканалів будь-якого дозволу.

Наостанок картинка винуватця урочистості.

NLaSepY4x7tIRduGr7gV

Джерело.

Чи була стаття корисною?