У розгляді

Виявлена проблема з безпекою вашого комп'ютера

Сьогодні побачив у особистому кабінеті повідомлення:

Виявлена проблема з безпекою вашого домашнього комп'ютера
Ваш комп'ютер здійснює вірусну мережеву активність з серверами управління Ботнет. Рекомендуємо перевірити комп'ютер антивірусним програмним забезпеченням для виявлення та знищення електронних шкідників.

Хотілось, щоб в цьому повідомленні була більш детальна інформація про проблему (адже обладнання зафікувало це не інтуітивно, а по певним ознакам), враховуючи, що за роутером кілька пристроїв, це б допомогло на етапі визначення небезпечного пристрою та ідентифікації загрози.

Ще було б дуже непогано, щоб там була інформація про останій час підозрілої активності, тоді б можна було б визначити пристрій або софт по часу активності.

Коментувати

Коментарі (9)

фото
1

Доброго вечора, Сергій.

Повідомлення в Особистому кабінеті є тільки попередженням того, що з Вашого пристрою приходить підозрілий трафік. Жодних обмежень з нашого боку дане повідомлення за собою не несе.

Ви можете написати повідомлення через особистий кабінет із запитом статистики. В такому випадку буде надана статистика про час, кількість з'єднань та ір-адресу серверу, з яким воно виконувалось.

Ваше побажання, щоб данні по статистиці відразу ж з'являлись в Особистому кабінеті, передано на розгляд.

Дякуємо за звернення до Мережі Ланет.

фото
1

Присоеденяюсь к данному предложению! На днях то же самое появилось сообщение в лк. И пришлось потратить уйму времени на поиск причины. Так как к роутеру подключено кучу оборудования. Как выяснилось появилось это сообщение из-за использования TOR браузера.

фото
1

Мы предоставляем услугу Интернет на устройство, к которому подключен кабель. Если это роутер, то уже он отвечает за распределение трафика по локальной сети.

В статистике по мониторингу сети отображается информации о соединении ботнет-сервера с устройством, которому присвоен клиентский реальный ip-адрес. Определить какое из устройств уже в локальной сети участвовало в ботнете - нет возможности.

фото
фото
2

Это понятно ! НО, было бы гораздо быстрее выяснять причину при доступе к своим логам!

фото
1

Хорошо. Ваше пожелание передано на рассмотрение. Если такая возможность будет, она реализуется.

фото
фото
1

Здравствуйте!

На данный момент, реализовать такую функцию не представляется возможным. Ваше пожелания приняты, будут реализованы при первой же возможности.

фото
1

Хоча б дату/час останього спрацювання Вашого фільтра побачити.

фото
1

Согласен! Хотя бы точные дату и время что бы показывало!

фото
фото
1

На данный момент, реализовать такую функцию не представляется возможным.